40 fotografies per a una quarantena: des de l'1 d'abril, una fotografia de Toni Catany, comentada, cada dia

Arran de la suspensió temporal d'activitats de la Fundació motivada per l'alerta sanitària de la Covid-19, aquest web oferirà, amb una freqüència diària, una de les fotografies de l'arxiu de Toni Catany, en una selecció expressament preparada per a aquests temps difícils i estranys que ens ha tocat viure. Acompanyaran cada una de les imatges notes, comentaris o observacions fetes, en alguns casos, pel mateix fotògraf i, en d’altres, per altres fotògrafs, amics, artistes, crítics i poetes.

Quaranta fotografies per a una quarantena

Una fotogràfia de l’arxiu de Toni Catany per a cada dia del confinament motivat pel nou coronavirus.

“Diàfana”, de Carla van de Puttelaar, la pròxima exposició de la Fundació a Llucmajor, ajornada

L’exposició de primavera al Claustre de Sant Bonaventura, dedicada a la fotògrafa holandesa Carla van de Puttelaar, la inauguració de la qual era prevista per al 24 d’abril, queda ajornada a causa de l’alerta sanitària provocada per la Covid-19. De seguida que recuperem la normalitat, us informarem de les noves dates de l’exposició

Hortus Nocturnum, 2014 – Copyright © Carla van de Puttelaar

L’artista, treballant sempre amb una llum natural, aquesta llum tan particular del nord, privilegia la suavitat, els colors subtils, el misteri. Els posats i les models ens remeten, de vegades, a alguns dels mestres de la història de la pintura (Vermeer, Cranach, Rembrandt), mentre que aquestes dones de color d’alabastre i aquestes flors de corbes sensuals sembla que s’esposin per oferir un vibrant homenatge a la pell. Una pell diàfana, decididament diàfana.

Alain D’Hooghe